プロフィール
1963-12-29生まれ
Ringsted, Denmark在住
Få 3 gratis tilbudのFå 3 gratis tilbud
Man sparer både besværet og penge (omkring 29%) ved en kreativ og vaskeægte håndværker i 4400 Kalundborg. Det er enormt enkelt at hente håndværker tilbud via førnævnte håndværkerside og alle fagfolk vil gerne afgive tilbud på alle slags håndværkeropgaver overalt i Kalundborg. Hjemme i privaten kan du gennemse alle de modtagne håndværkertilbud og efterfølgende vælge det mest oplagte. Få suveræne tilbud fra fagfolk på at løse dit problem - det er ikke spor langsommeligt! Lige meget hvor i Kalundborg kommune du er placeret, kan vi skaffe 3 maler tilbud.
Limfjordslandet
Limfjorden var det mest omstridte område i henseende til privilegier og oplandsdominans. Fra midten af 1400-tallet og fire århundreder frem var området genstand for skiftende legale bestemmelser. Konturerne af købstadssystemet ses i et kongeligt brev fra 1449, der udnævner Aalborg, Viborg (Hjarbæk), Nykøbing og Lemvig til de kun fire lovlige tilbud havne i Limfjorden, som udenlandske købmænd skulle søge. Skive faldt altså udenfor. Kun skibe med varer til at dække bondens "kost og gård" måtte sejle forbi disse havne.
En udslagsgivende geografisk faktor bag dette var de vanskelige besejlingsforhold i Limfjorden, der i praksis gjorde Aalborg til omladningshavn for næsten al tilbud varetrafik mellem øst og vest. Aalborgs sene 140o-tals og 150o-tals privilegier er kendetegnet af, at fremmedes ulovlige opkøb af sild i almindelighed var det største handelsmæssige problem, i særdeleshed i forhold til Nibe-egnen, men også til andre købstæder.
Det præciseredes specifikt
I sit privilegium af 1459 havde borgerne i Nykøbing (såvel som alle andre) opnået ret til at købe, salte og drive fiskeri i Limfjorden, hvorimod udlændinge kun måtte anløbe Aalborg. Men i 1516 fik Aalborg og Løgstør monopol på saltning af sild, og det præciseredes specifikt, at Nibe, Sebbersund, Gøl og Klitgård ikke måtte bruges som saltepladser. Nykøbing er ikke omtalt, men i praksis blev en del af rettighederne fra 1459 hermed frataget frem til 1553, hvor byen fik retten til at salte sild tilbage. Parallelt hermed blev andre af Aalborgs merkantile grænser skubbet længere ud.